emecebe reloaded

Bine ai venit la EMCB
25.01.2021, 07:50

Etapa a patra a programului EMCB (regulament)

Anunturi EMCBEtapa a patra a programului de educatie medicala continua online EMCB, realizata de Colegiul Medicilor din Municipiul Bucuresti, in colaborare cu Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" Bucuresti, se va desfasura in perioada 1 aprilie - 30 septembrie 2007.
Ca si in etapele precedente, activitatea de Educatie Medicala Continua (EMC) va consta din publicarea de articole stiintifice si chestionare de verificare a cunostintelor pe site-ul dedicat programului.

Materialele de EMC vor fi grupate in cinci sectiuni: 'medicina interna', 'chirurgie', 'pediatrie', 'gastroenterologie' si 'alte specialitati'.
Fiecare sectiune este creditata cu un numar de 12 credite EMC, conform deciziei CMR nr.413/15.02.2007.

IMPORTANT: Din cauza unor dificultati tehnice, introducerea materialelor creditate EMC aferente lunii septembrie va mai dura cateva zile. Avand in vedere aceste dificultati tehnice (independente de organizatori), precum si faptul ca ultima jumatate a programului s-a suprapus (in cazul multor utilizatori) cu perioada de concedii, organizatorii programului EMCB au decis prelungirea perioadei in care se vor putea completa chestionarele pana la data de 14 octombrie 2007 (inclusiv). Incepand cu data de 15 octombrie, nici unul dintre chestionare nu va mai putea fi accesat. Va multumim pentru intelegere. [04.09.2007]

Precizari suplimentare [ultima actualizare: 5 septembrie 2007 - lista respingeri] Programul se adreseaza tuturor medicilor membri ai CMR cu cotizatia de membru achitata la zi.
Programul EMCB NU se adreseaza insa si medicilor stomatologi (medicii stomatologi nu pot fi inscrisi in program).

Medicii au posibilitatea de a participa la una sau mai multe sectiuni ale programului.
Pentru medicii deja inscrisi, raman valabile numele de utilizator si parolele de accesare stabilite in etapele precedente.
Inscrierea se face pe site-ul web, fiind posibila si dupa data de incepere a programului. Pentru inscriere trebuie citite si urmate instructiunile de inscriere in program.

In atentia medicilor care sunt rude sau lucreaza in aceeasi institutie: nu pot fi inscrisi doi utilizatori folosind aceeasi adresa de email.
Rugam persoanele aflate in aceasta situatie sa furnizeze adrese diferite de mail (in caz contrar cererile de inscriere in program nu vor fi procesate).

Atragem inca o data atentia asupra importantei furnizarii unor date de contact corecte (telefon, email) - majoritatea respingerilor cererilor de inscriere fiind datorate unor date incomplete.
Formularele incomplete sau completate incorect (scris cursiv, date incomplete) vor fi ignorate!

Participarea la program este gratuita.

Detalii suplimentare despre program sunt disponibile pe site, in cadrul rubricilor 'stiri generale' si 'intrebari frecvente'.
Recomandam insistent parcurgerea acestor informatii inainte de a solicita asistenta tehnica de la personalul EMCB.
Personalul EMCB nu poate acorda asistenta tehnica decat in probleme legate de inscrierea in program si accesarea acestuia si/sau a chestionarelor.
Problemele locale (legate de particularitatile sistemului dvs., de conexiunea dvs. internet, etc) nu sunt responsabilitatea echipei tehnice a programului EMCB.

Contact: tel. (021) 318 0999 sau e-mail suport @ emcb . ro

IMPORTANT:

In ultima vreme, un numar tot mai mare de solicitari de inscriere primite prin fax sunt indescifrabile, datorita pierderilor de date la realizarea transmisiei.
De asemenea, in continuare multe formulare primite sunt incomplete (adrese de email incomplete, numere de telefon lipsa, etc).
In consecinta, va rugam insistent sa completati cu mare atentie toate datele solicitate in formular, folosind un pix cu pasta de culoare neagra (pentru un contrast mai bun). Completarea datelor cu majuscule creste sansele ca formularul transmis sa fie descifrabil.

Lista de solicitari de inscriere in program respinse isi motivele de respingere poate fi consultata aici. [actualizat 5 septembrie 2007]

ATENTIE:
Decizia 67/2005 a CN al CMR privind programul national de educatie medicala continua prevede insa ca:
'Participarea la activitatile de EMC trebuie sa fie preponderenta īn domeniul de specialitate.
Se admite ca maximum o treime din punctajul minim sa fie reprezentata prin activitati educationale din alte domenii medicale decāt specialitatea de baza.
Īn mod obligatoriu, cel putin o treime din creditele EMC necesare trebuie sa fie reprezentata de participari la cursuri.
(art. 4 alin. 2, 3)
Atragem cu acest prilej atentia utilizatorilor ca programul EMCB este o forma de EMC la distanta, si NU are statut de curs.
Prin urmare, este posibil ca punctajul acordat pentru sectiunile care nu sunt apropiate de specialitatea dvs. de baza sa nu fie luat in considerare la calcularea punctajului profesional.